Paragliding in Turkey Best Locations Places Tandem Flight Zones Tours Excursions

Leading paragliding company in Turkey offers tandem paragliding flights, paramotor flights, microlight flights and flight courses in Turkey best flight places zones locations mountain excursions trips tours

14 Mayıs 2015 Perşembe

İzmir Balon Festivali Ne Zaman Yapılacak Tarihleri

İzmir Balon Festivali Ne Zaman Yapılacak Tarihleri İLK TÜRK BALON PİLOTU Türkiye’nin ilk sıcak hava pilotu olan ve Kapadokya’dan sonra İzmir’de de balon turizminin başlaması için mücadele eden Bilge Ezel, “1984 yılında o zamanın kaset firması RAKS tarafından ilk defa Türkiye’ye sıcak havalı balon getirildi.


1987 yılında da Kapadokya’da balon turizmini başlattık. Balon, yurtdışından ihraç edilen pahalı bir hava aracı, belli bir uçuş ömrü var. Havacılığın her alanında olduğu gibi pahalı bir yatırım. Bu durum ister istemez fiyatlara da yansıyor ama şu anda dünya piyasasına bakıldığı zaman en ucuz uçuş ücretleri Türkiye’de diyebilirim. 



Doğal uygarlıklar müzesi dediğimiz ülkemizde, Kapadokya’ya alternatif olabilecek Frigya, Uşak Kanyonu, Selçuk gibi birçok uçuş merkezi var. Buralarda da bir ilki başarmak ve 2019’da İzmir’de gerçekleştireceğimiz uluslararası balon festivalini tanıtmak için Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi’ne geldik” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

We’ll never share your email address with a third-party.

Tags

Tags

Tags